Speelt uw kind Moviestarplanet? Let op uw portemonnee.

“Mama! Mag ik even je telefoon lenen?” vroeg mijn 12-jarige dochter. “Kan vast geen kwaad”, dacht ik. Fout dus.

Een maand later bekijk ik mijn telefoonrekening en kom tot de conclusie dat dat een erg slecht idee was.
MSP Vip, is hetgeen dat mijn telefoonrekening heftig had aangetast.

Voor iedereen die MSP niet kent, het is een online browsergame waar kinderen hun fantasieen tot leven kunnen laten komen.
Met kinderen bedoel ik vooral meiden, aangezien dat de hoofdzakelijke doelgroep is. Het spel loopt als een speer, en vanuit een marketing
oogpunt is dit natuurlijk een top idee. Iedereen heeft het er over op de schoolpleinen, in de klas, en als ze af gaan spreken.

MSP

In Moviestarplanet kan je een eigen avatar aanmaken, en is het de bedoeling om deze een zo’n uniek mogelijke look te geven.
Maar niets in de wereld is gratis, en digitale outfits op MSP dus ook niet. De spelers moeten deze outfits en items betalen met
Starcoins, Diamonds en andere digitale eenheden in het universum van het spel.

Deze kunnen ze verzamelen door minigames te doen, en dat is erg time-consuming. Maar men kan dit dus ook kopen.
Als een speler een “MSP Vip” wordt, dan krijgt de speler meer starcoins, fame en diamonds. Hier moet natuurlijk wel voor betaald  worden,
En dat heb ik gemerkt.

Ondertussen staat heel YouTube en het internet vol met tips ’n tricks over hoe spelers gratis diamanten, starcoins etc. kunnen verkrijgen.
Dan is er ook nog de beruchte MSP Vip Hack. Helaas werken deze niet, en zorgen vaak voor een nóg hogere telefoonrekening.

Om de hack te voltooien moet men zich ‘verifieren’ en wordt dan een duur telefoonabonnement aangesmeerd van 6 euro per week.
Uiteindelijk krijgt men nooit de items waarop gehoopt werd, en ik raad alle ouders dus aan om hier over te praten met hun kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *